امروز: جمعه 14 تیر 1404 برابر با 04 جولای 2025

هشدار امنیتی : مشروح در اخبار حوزه مدیریت || حضور پروفسور بهشتی در همایش امروز اتحادیه اروپا- بروکسل، و گفتگو با مقامات مسئول مالی و سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا، جهت سرمایه گذاری ایران و الجزایر || دیداری موفقیت آمیز، با حضور مقامات عالی رتبه جهانی بویژه اتحادیه اروپا برای تحکیم روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری، و انزاوی آمریکا || همچنین دیدار ایشان با Ugo Bassi، رئیس بازار مالی کمیسیون اروپا || تشکیل جلسه نمایندگان BPN با شرکت WESTAS در جهت امضاء قرارداد همکاری برای سرمایه گذاری و احداث کارخانه تولید توربین های بادی بدون گیربکس در هلند و اعلام آمادگی WESTASجهت حضور در ایران ||

سهمیه تولید ایران چقدر است؟

شنبه, 11 دی 1395 08:00 نوشته شده توسط 

دکتر عارف خجسته مدیر عامل با سابقه حوزه نفت و انرژی، در سایت خود اینگونه ارقام مربوط به سهمیه ایران را تبیین کرده‌اند:

اساس ساده شده توافق در مورد ايران اين است:
1- بالاترين توليد ايران در 16 سال اخير را، كه منابع ثانويه اعلام كرده است، مبنا قرار داده‌اند.
2- بالاترين توليد ايران به گزارش منابع ثانويه 3 ميليون و 975 هزار بشكه در روز بوده است. پس اين عدد رو بعنوان مبنای توليد ايران پذيرفته‌اند.
3- بعد از همه كشورها 4.5 درصد كم كرده‌اند؛ كه 4.5 درصد 3 ميليون و 975 هزار بشكه حدود 178 هزار بشكه می‌شود.
4- حالا اين دو عدد را از هم كم كنيد. 178-3975 مي شود 3 ميليون و 797 هزار بشكه در روز.
5- بنابراين ميانگين توليد نفت ايران در شش ماه اول 2017 بايد روزانه 3 ميليون و 797 هزار بشكه باشد. به كلمه ميانگين دقت كنيد.
6- بناست ايران توليدش در ژانويه 2017 از عدد 3 ميليون و 707 هزار بشكه در روز شروع كند. و آرام آرام روزانه 90 هزار بشكه به اين عدد اضافه كند.
7- بر اساس جدول مصوب اوپك، تنها كشوری كه مي تواند در 6 ماه اول 2017 به توليدش اضافه كند، ايران است. آن هم به طور متوسط 90 هزار بشكه در روز؛ به طوری كه ميانگين توليد نفت ايران در 6 ماه اول 2017 از 3 ميليون و 797 بيشتر نشود.
8- بنابراين ايران می‌تواند در 6 ماهه اول 2017، در برخی هفته‌ها 3 میليون و 900 هزار بشكه در روز توليد كند اما متوسط 6 ماه نبايد از 3.797 بيشتر شود.

با توجه به این نکته که آمار منابع ثانویه اوپک کمتر از اعلام مقام‌های کشورمان است، در نتیجه این رقم 3.797 احتمالاً حدود همان رقم 3.9 میلیون بشکه‌ای است که ایران در نظر دارد.

بازدید 1568 بار

با ما در تماس باشید