امروز: جمعه 14 تیر 1404 برابر با 04 جولای 2025

هشدار امنیتی : مشروح در اخبار حوزه مدیریت || حضور پروفسور بهشتی در همایش امروز اتحادیه اروپا- بروکسل، و گفتگو با مقامات مسئول مالی و سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا، جهت سرمایه گذاری ایران و الجزایر || دیداری موفقیت آمیز، با حضور مقامات عالی رتبه جهانی بویژه اتحادیه اروپا برای تحکیم روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری، و انزاوی آمریکا || همچنین دیدار ایشان با Ugo Bassi، رئیس بازار مالی کمیسیون اروپا || تشکیل جلسه نمایندگان BPN با شرکت WESTAS در جهت امضاء قرارداد همکاری برای سرمایه گذاری و احداث کارخانه تولید توربین های بادی بدون گیربکس در هلند و اعلام آمادگی WESTASجهت حضور در ایران ||
خطا
  • JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 48
  • JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 46

مقالات حوزه انرژی بادی (24)

مقالات حوزه انرژی بادی

دوشنبه, 21 ارديبهشت 1394 00:00

كلياتي در راستاي شناسائي انرژي باد و نيروگاه هاي بادي

نوشته شده توسط

كلياتي در راستاي شناسائي انرژي باد و نيروگاه هاي بادي

شنبه, 25 آبان 1392 00:00

کلیاتی در راستای انرژی باد و نیروگاه های بادی

نوشته شده توسط

 کلیاتی در راستای انرژی باد و نیروگاه های بادی

دانلود کامل فایل

یکشنبه, 20 مرداد 1392 04:26

مطالعه امکان سنجی اولین گام در احداث مزارع بادی

نوشته شده توسط

مطالعه امکان سنجی اولین گام در احداث مزارع بادی است که هدف نهایی آن ارزیابی امکان پذیر بودن تاسیس یک نیروگاه بادی به لحاظ فنی، اقتصادی، زیر ساخت های مورد نیاز و غیره در یک سایت مشخص و استفاده از توربین‌های معین می‌باشد. برآورد انرژی تولید سالیانه نیروگاه، چگونگی اتصال به شبکه سراسری یا محلی و مشخصات شبکه از مواردی می‌باشد که باید در گزارش امکان سنجی دقیقا مشخص گردد.

 

الف – برآورد انرژی تولیدی سالیانه نیروگاه

بدلیل تاثیر عوامل متعدد پیچیده بر میزان وزش باد، برآورد انرژی تولیدی سالیانه نیروگاه که قویا با سرعت و جهت وزش باد رابطه دارد، نیازمند محاسبات پیچیده و خاص خود می‌باشد. در نتیجه به منظور برآورد انرژی تولیدی از نرم افزارهای متداول نظیر WindFarmer, WindPro,GH, Wasp و سایر نرم افزارهای معتبر استفاده می‌گردد.

 

ب- مطالعات احداث

بررسی منطقه از نظر وضعیت راه ها و محدودیت ترافیکی

بررسی منطقه از نظر وضعیت و امکان اتصال به شبکه و محدودیت ظرفیت شبکه که باید قبل از هر اقدامی جهت انجام مطالعات امکان سنجی از وزارت نیرو استعلام گردد.

مطالعه منطقه از نظر نداشتن منع قانونی، زیست محیطی، فرهنگی و غیره

مطالعه منطقه از نظر زلزله خیزی و خاک شناسی.

 

 

 

ج- بررسی های اقتصادی

مطالعه هزینه های احداث

برآورد هزینه های عمرانی شامل : هزینه های زمین مورد نیاز، آماده سازی راه، آماده سازی زمین، احداث فونداسیون توربین و هزینه نصب تجهیزات مکانیکی

برآورد هزینه عملیات برقی شامل : هزینه اتصال به شبکه و هزینه نصب تجهیزات الکتریکی

برآورد هزینه توربین و هزینه حمل و نقل به سایت

برآورد هزینه های خدمات مهندسی

برآورد هزینه های متفرقه احداث

برآورد هزینه های بهره برداری و تعمیر و نگهداری (بصورت متغیر و ثابت)

برآورد هزینه های خارجی ناشی از عوامل پیش بینی نشده شامل: خاموشی خارج از برنامه و حوادث طبیعی

برآورد نرخ تنزیل و نرخ تورم

برآورد درآمد حاصل از فروش برق و برآورد قیمت فروش

محاسبات تامین بودجه از طریق اخذ وام شامل : برآورد میزان پرداخت سود و بهره

محاسبات میزان برگشت سرمایه و مدت زمان برگشت سرمایه

محاسبات عدم قطعیت هزینه ها

 

د- روند مطالعات امکان سنجی مزارع بادی

مطالعات امکان سنجی فنی مزارع بادی بطور کلی شامل دو موضوع اصلی زیر است :

انتخاب سایت مناسب برای مزرعه بادی

انتخاب مدل (یا مدل های) مناسب توربین بادی

 

وضعیت موضعی باد و ارزیابی سایت :

بطور کلی شرایط محیطی از طریق سه عامل زیر روی شرایط باد در سایت تاثیر می گذارد :

 

موانع

زبری سطح

اروگرافی (وضعیت پستی و بلندی)

 

در شکل تاثیر یک مانع منفرد به ارتفاع H روی جریان باد نشان داده شده است. چنانچه مشاهده می‌شود این مانع طولی به اندازه ۲۰H از مسیر خود را به لحاظ وضعیت باد دچار آشفتگی می‌سازد. همچنین باید توجه داشت که در صورت استفاده از توربین بادی در محل، این توربین باید دارای حداقل ۲۰H فاصله از مانع بوده و لبه پایینی پره توربین باید دارای ارتفاع سه برابر ارتفاع مانع باشد.

 

 

 

در شکل زیر نیز تاثیر چند مانع پشت سرهم ( مثلا ردیفی از درختان ) بروی پروفیل باد نشان داده شده است.

 

 

 

همچنین تاثیر اروگرافی زمین (به صورت یک تپه ) روی خطوط جریان باد قابل مشاهده است.

 

شاخصه هایی از جریان باد که در یک سایت خاص دارای اهمیت هستند عبارتند از :

پروفیل باد

سرعت متوسط باد

توزیع سرعت باد

توزیع جهت باد

الگوی روزانه تداوم سرعت باد

الگوی سالانه سرعت باد

 

 

 

مکان مولد بادی باید علاوه بر موقعیت مناسب از نظر بادخیز بودن به گونه ای انتخاب گردد که بالاترین بهره اقتصادی و کمترین تاثیر تخریبی بر روی محیط اطراف (عدم نیاز به تغییر شرایط موجود در منطقه و تجهیزات پیچیده) را دارا باشد. بنابراین منطقه و ساختار آن نقش بسیار مهم و اساسی در عملکرد بهینه مولد بادی خواهد داشت.

 

بدیهی است مکان نصب مولد بادی باید دارای سرعت متوسط بالا و تداوم مناسب وزش باد باشد. از این رو بررسی سرعت و سایر پارامترهای باد، اولین و مهمترین گام در ارزیابی استعداد یک منطقه برای نصب نیروگاه‌های بادی محسوب می‌شود. برای انتخاب سایت مناسب جهت نصب توربین‌های بادی مراحل زیر به عنوان مطالعات امکان‌سنجی انجام می‌گیرد :

 

تعیین پتانسیل تخمینی باد

تعیین نوع تملک زمین

نزدیکی به خطور انتقال و وضعیت شبکه (توان اتصال کوتاه، کیفیت خطوط انتقال)

دسترسی به جاده ها

شرایط اقلیمی

سایر عوامل (بررسی زلزله خیزی منطقه، بررسی میزان ذرات معلق در هوا)

 

مطالعات مربوط به باد منطقه شامل موارد ذیل می‌گردد:

اطلاعات توپوگرافی منطقه

نصب دکل هواشناسی

جمع آوری اطلاعات باد حداقل به مدت یکسال

گزارش کیفی هواشناسی

بررسی یکنواختی باد

 

 

 

پس از بررسی های مذکور در خصوص انتخاب سایت مناسب، انتخاب مدل یا مدل های مناسب توربین بادی مورد مطالعه قرار می‌گیرد که شامل :

 

برآورد توان خروجی نیروگاه که عمدتا به کمک نرم افزارهای کامپیوتری انجام می‌گیرد.

انتخاب ارتفاع مناسب هاب

بررسی ضریب توان، توان حداکثر، و همچنین اثرات توربین بر روی شبکه

کنترل صدای ناشی از توربین

ضریب دسترسی فنی

اقتصادی بودن احداث نیروگاه در کاهش مدت زمان برگشت سرمایه

انتخاب نوع و تعداد توربین‌های قابل نصب

چهارشنبه, 16 مرداد 1392 06:07

آغاز اقدامات عملی برای استفاده از انرژی های نو در ایران

نوشته شده توسط

با ۳۰۰روز آفتابي در مسير کمربند انرژي خورشيد قرار داريم. اين پتانسيل، زمينه را براي ساخت نيروگاه هاي خورشيدي و توليد برق که هيچ گونه آلودگي هوا را به دنبال ندارد فراهم کرده و در برنامه پنجم توسعه پيش بيني شده است تا ۳درصد از برق کشور از طريق توليد انرژي هاي نو تامين شود و اتحاديه اروپا هم برنامه ريزي کرده است تا ۱۲درصد انرژي الکتريکي موردنياز خود را از طريق انرژي هاي جديد تامين کند با اين اوصاف مثل اين که دنيا نگاه ويژه اي به منابع تجديد پذير انرژي دارد.

تاريخچه

امروزه افزايش مصرف انرژي در جوامع مدرن صنعتي علاوه بر خطر اتمام سريع منابع فسيلي، جهان را با تغييرات برگشت ناپذير و تهديدآميز زيست محيطي مواجه کرده است به همين دليل برنامه ها و سياست هاي بين المللي براي توسعه پايدار جهاني، توجه ويژه اي به منابع تجديدپذير انرژي دارد.

به عنوان مثال اتحاديه اروپا هدف گذاري توليد ۱۲درصد انرژي الکتريکي موردنياز را از طريق انرژي هاي نو در برنامه هاي توليد انرژي خود تعريف کرده است. در کشور ما نيز «سازمان انرژي هاي نو ايران» متعاقب سياست گذاري هاي معاونت امور انرژي وزارت نيرو از سال ۱۳۷۴ عهده دار پرداختن به اين مهم به منظور دستيابي به اطلاعات و فناوري هاي روز دنيا براي استفاده از منابع انرژي هاي تجديدپذير، پتانسيل سنجي و اجراي طرح هاي متعدد خورشيدي، باد و زمين گرمايي و همچنين هيدروژن و بيومس را در دستور کار خود قرار داده است.

کاربرد انرژي‌هاي نو

اکنون اين سوال مطرح است که حوزه هاي کاربردي انرژي هاي نو چيست؟ و از توان طبيعي ايران تا چه حد مي توان بهره برداري کرد.

مهندس نصيري کارشناس مسئول و مدير دفتر زيست توده اي سازمان انرژي هاي نو ايران در اين باره مي گويد: در ايران مي توان از انرژي باد، انرژي نور خورشيد و انرژي گرمايشي زمين به گونه اي بهره برداري شود که بخش عمده اي از نياز انرژي کشور را تامين کند.

وي مي افزايد: به عنوان مثال استان خراسان رضوي به دليل برخورداري از عرصه هاي وسيع تابش نور خورشيد و عرصه هاي با ذخيره مي تواند به عنوان پايلوت بهره برداري از انرژي هاي نو در کشور مطرح شود. همچنين روند روبه رشد نصب توربين هاي بادي در سراسر کشور نيز نشان مي دهد که ايران پتانسيل ممتازي براي بهره برداري از نيروگاه هاي بادي دارد.

ميرهادي مدير دفتر برق و انرژي روستايي با بيان اين مطلب که ايران در منطقه پرتابش خورشيد قرار دارد، مي گويد: عرصه جغرافيايي ايران توان بالقوه فراواني براي استفاده از «فوتوولتائيک» دارد به همين دليل در ده سال اخير درخواست براي نصب نيروگاه هاي خورشيدي ۱۱برابر شده است.

اين کارشناس مي افزايد: ويژگي هاي انرژي هاي نو بدون صدا، ايمني بالا، نگهداري آسان، طراحي و اجراي سريع و حمايت هاي دولتي است به طوري که دولت رسما اعلام کرده است که برق توليد شده از سازه هاي نوين توليد انرژي را گران تر از سازه هاي سنتي (نيروگاه هاي حرارتي و برق آبي) خريداري مي کند.

ميرهادي مي افزايد: دولت با درک اهميت توليد انرژي از منابع تجديد شونده طبيعي سرمايه گذاري ها را به سوي توسعه اين نيروگاه ها سوق داده است زيرا توجيه اقتصادي بسيار بالايي در مقايسه با ساير منابع توليد انرژي دارد.

سميرا منشي پور رئيس گروه مطالعات برق و انرژي روستايي هم درباره کاربرد انرژي هاي نو اظهار داشت: نياز روزافزون به انرژي از يک سو و افزايش قيمت حامل هاي انرژي در ايران و جهان موجب شده است تقاضا براي استفاده از انرژي هاي نو به شدت افزايش يابد و اکنون به زباله، پسماند دامداري ها و پسماند مزارع کشاورزي به عنوان منابع جديد توليد انرژي نگريسته مي شود لذا هم اکنون انرژي خورشيدي، انرژي باد، انرژي گرمايشي زمين، توان انرژي جاذبه زمين، زباله هاي خانگي، ضايعات دامداري ها و اراضي کشاورزي و حتي انرژي جزر و مد درياها به منابع جديد توليد انرژي الکتريکي تبديل شده است و رفته رفته منابع فسيلي در درجه دوم اهميت قرار خواهد گرفت زيرا منابع جديد علاوه بر ارزان بودن و سازگاري با محيط زيست کم ترين عوارض را براي زندگي در کره زمين دارد.

منشي پور ادامه داد: هم اکنون در مناطقي که امکان توسعه شبکه هاي برق وجود ندارد مي توان با استفاده از سلول هاي خورشيدي برق موردنياز را تامين کرد، در مناطق مرزي و ناحيه هاي نظامي که از شبکه سراسري برق فاصله زيادي دارند، انرژي خورشيدي به خوبي پاسخگوي برق موردنياز خواهد بود، در مزارع کشاورزي مي توان از فتوسل هاي خورشيدي براي تامين برق موردنياز چاه هاي کشاورزي استفاده کرد، در گلخانه ها مي توان انرژي حرارتي را با استفاده از نيروگاه هاي خورشيدي کوچک تامين کرد، در دامداري ها هم مي توان توليد انرژي بيوگاز را وارد چرخه مصرف انرژي کرد و از ضايعات دامداري ها براي توليد بيوگاز بهره گرفت.

زباله هاي شهري هم اکنون به منبع مطمئن توليد انرژي تبديل شده اند و طرحي که شهرداري مشهد اجرا کرد به خوبي نشان داد زباله هاي شهري مي تواند برق موردنياز روشنايي معابر و سيستم هاي ترافيکي شهري و بين شهري را تامين کند، به راحتي مي توان با حفر چاه هايي با عمق مشخص (نظير سايت مشکين شهر در اردبيل) از انرژي زمين گرمايي استفاده کنيم، حتي مي توان از انرژي جزر و مد دريا نيز به خوبي استفاده کرد و از فراز و فرود آب دريا به عنوان عامل محرکه نيروگاه ها استفاده و انرژي الکتريکي توليد کنيم.

منشي پور با اشاره به برخي طرح هاي اجرا شده در کشور مي افزايد: سايت تحقيقاتي بيوگاز در ساوه از انواع ضايعات دامي و کشاورزي انرژي پاک توليد مي کند، پيل سوختي در طالقان نيز با توليد ۴۵مگاوات برق از موفق ترين طرح هاي توليد انرژي پاک است، توليد برق از زباله در مشهد نيز نشان داد که سرمايه گذاري صورت گرفته در مدت کم تر از ۲سال بازگشته است و اين موضوع توجيه اقتصادي طرح هاي نوين توليد انرژي را نشان مي دهد.

سيدحسين آقاميري مديرکل حفاظت از محيط زيست استان خراسان رضوي نيز بر لزوم استفاده و جايگزيني انرژي هاي نو تاکيد مي کند و به خراسان مي  گويد:امروزه انرژي هاي نو همچون انرژي خورشيدي،بادي، آبي، بيوماس، بيوگاز و انرژي زمين گرمايي که از عمده ترين منابع انرژي هاي پاک محسوب مي شوند با وجود ناشناخته ماندن به سرعت در حال گسترش و نفوذ است و غفلت از آن غيرقابل جبران خواهد بود.

وي ضمن بيان اين که کشور ما در راه به کارگيري انرژي هاي نو با موانع عمده و اساسي مواجه است، افزود: يکي از اين موانع وجود نفت ارزان و منابع غني هيدروکربني و نبود شناخت از انرژي هاي نو است.

به گفته مديرکل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي، يکي از منابع تجديد شونده انرژي خورشيد است که در بسياري از مناطق دنيا براي توليد برق به کار مي رود.

آقاميري افزود: ايران با قرار گرفتن در کمربند انرژي خورشيدي به طور متوسط ۳۰۰روز آفتابي دارد و پتانسيل آن براي استفاده از انرژي خورشيدي مناسب است.

وي تصريح کرد: نيروگاه هاي خورشيدي ضمن توليد برق هيچ گونه آلودگي براي هوا ندارند و مواد سمي و مضر توليد نمي کنند در صورتي که نيروگاه هاي فسيلي هوا و محيط را با مصرف نفت، گاز يا زغال سنگ آلوده مي کنند. آقاميري تاکيد کرد: نيروگاه هاي خورشيدي نياز به سوخت ندارند و برخلاف نيروگاه هاي فسيلي که قيمت برق توليدي آن ها تابع قيمت نفت و هميشه در حال تغيير است در نيروگاه هاي خورشيدي اين نوسان وجود ندارد و مي توان بهاي برق مصرفي را براي مدت طولاني ثابت نگاه داشت.

حمايت هاي قانوني و دولتي

در اواخر سال ۱۳۷۸ ميزان عمليات و تنوع انرژي هاي نو موجب شد وزارت نيرو با استناد به ماده هاي ۱و۲ قانون تاسيس وزارت نيرو و همچنين تبصره۲ ماده واحده قانون بودجه ۱۳۷۸ کل کشور پيشنهاد دولتي شدن «سازمان  انرژي هاي نو» موسوم به «سانا» را به هيئت وزيران بدهد تا جايگاه خالي سازماني که در بدنه تشکيلات دولت به امر مهم توسعه انرژي هاي تجديدپذير بپردازد، مرتفع شود. سرانجام هيئت وزيران در تاريخ 1378.12.8 بنا به پيشنهاد وزارت نيرو به منظور توسعه انرژي هاي تجديدپذير و اهميت بين المللي و منطقه اي آن با تشکيل شرکت دولتي سانا موافقت کرد و اين شرکت به صورت کاملا دولتي، عهده دار مديريت طرح هاي مختلف شد. در اواسط سال ۱۳۸۵ با تغيير ساختار در وزارت نيرو و ايجاد معاونت برق و انرژي، عملا دفتر انرژي هاي نو حوزه ستادي وزارت نيرو در اين سازمان ادغام و همکاران و طرح هاي مربوطه نيز به سانا منتقل شد. همچنين از ابتداي سال ۱۳۸۶ فقط طرح انرژي هاي تجديدپذير که در خارج از مجموعه سانا (پروژه  نيروگاه بادي بينالود در شرکت توانير) انجام مي شد به سانا منتقل و در نهايت نقش ساير دستگاه هاي اجرايي در اين عرصه نظير وزارت جهاد کشاورزي، وزارت نفت و شرکت توانير و حوزه ستادي وزارت نيرو به سانا واگذار شد و مورد حمايت کامل دولت قرار گرفت. وزير نيرو در اين باره به مهر گفت: استفاده از منابع و ظرفيت هاي انرژي تجديدپذير در توليد برق در دستور کار وزارت نيرو قرار گرفته که براين اساس بررسي و برنامه ريزي براي استفاده از اين منابع ادامه دارد. وي افزود: استفاده از ظرفيت هاي جديدي نظير زغال سنگ،انرژي بادي، خورشيدي و زمين گرمايي براي توليد برق از اقلام اين سبد است که بايد ضمن بررسي کامل از اين ظرفيت ها براي ادامه رشد صنعت برق استفاده شود.

اقدامات عملي

«طبق برنامه ريزي هاي برنامه پنجم توسعه کشور قرار است تا ۳ درصد از برق کشور از طريق توسعه و بهره برداري از انرژي هاي نو تامين شود.»

اين خبري است که افسانه جيلاني کارشناس انرژي هاي نو به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد و افزود: براي بهره برداري مطلوب از انرژي هاي نو بايد در هر جاي کشور متناسب با توان آن بخش در زمينه انرژي بادي، خورشيد و زمين گرمايي سرمايه گذاري شود.

وي تصريح کرد: سرمايه گذاري در زمينه توليد صفحات فتو ولتائيک در کشور مي تواند تحول مهمي در زمينه بهره برداري از انرژي خورشيدي فراهم آورد.

در مقابل محمدرضا ورسايي مدرس برق و کنترل دانشگاه آزاد اصفهان نظر انتقادي به برنامه هاي توسعه انرژي هاي نو دارد و مي گويد: بايد واقع بين باشيم و بايد اين را بپذيريم که با شعار و سمينار و گردهمايي و مقاله نمي توان به توسعه و توليد انرژي از منابع تجديد شونده اميدوار بود. ورسايي توضيح مي دهد: به دليل نوپا بودن صنايع فني و توليد تاسيسات فني انرژي هاي نو، توليد اين گونه انرژي يک صنعت وابسته به خارج است بنابراين هزينه توليد برق در اين صنايع گران تمام مي شود علاوه بر اين نگاه به احداث نيروگاه هاي بادي، مخازن توليد بيوگاز و نيروگاه هاي گرانشي و زمين گرمايي حتي در نظر کارشناسان به عنوان يک طرح تحقيقاتي است و براي ورود به مرحله اجرايي بايد قدم هاي اجرايي بلندتري برداشته شود. اين کارشناس تصريح مي کند: هم اکنون در جهان انجمن بين المللي انرژي خورشيدي وجود دارد، علاوه بر آن انجمن بين المللي زمين گرمايي نيز در حال فعاليت است، انجمن جهاني انرژي باد موسوم به WWEAنيز در جهان فعال است و جامعه علمي ايران بايد با پذيرش عضويت اين انجمن ها به سرعت دانش خود را به روز کند تا در عرصه توليد برق از انرژي هاي نو حرفي براي گفتن داشته باشيم و همانند برخي از کشورهاي پيشرفته و حتي کشورهاي همسايه نظير ترکيه بتوانيم انرژي برق حاصل از انرژي هاي نو را وارد شبکه سراسري کنيم.

ورسايي در پايان تاکيد مي کند: گام هاي بزرگي براي شناسايي عرصه هاي جديد انرژي هاي نو نظير سطوح شيب دار طبيعي و انرژي گرمايي درون زمين و حتي استفاده از «حرارت فوق جوي» برداشته شده و به اعتقاد من ايران در اولين گام هاي ورود به اين عرصه هاست زيرا بسياري از عرصه هاي نوين در ايران هنوز شناخته شده نيست و فقط انرژي خورشيدي و انرژي باد مورد توجه قرار گرفته است بنابراين افق گسترده اي براي کار و فعاليت در اين زمينه ها پيش روي کارشناسان وجود دارد و کارشناسان بايد با جديت بيشتري وارد اين عرصه ها شوند.

به هر حال وجود عرصه هاي متعدد بادخيز و ۳۰۰ روز آفتابي در سال و تشکيل سازمان  انرژي هاي نو در ايران زمينه مناسبي براي بهره برداري از انرژي هاي تجديدشونده در کشور فراهم کرده است اما بهره برداري صحيح از اين منابع انرژي و جبران غفلت ۲۰ ساله نياز به برنامه ريزي دارد.

چکيده گزارش

امروز دنيا به منابع تجديد پذير انرژي نگاه ويژه اي دارد. به عنوان مثال اتحاديه اروپا هدف گذاري توليد ۱۲درصد انرژي الکتريکي موردنياز از طريق انرژي هاي نو را در برنامه هاي توليد انرژي خود تعريف کرده است و در ايران هم کارشناسان بر اين عقيده اند که مي توان از انرژي باد، نور خورشيد و انرژي گرمايشي به گونه اي بهره برداري کرد که بخش عمده اي از نيازهاي انرژي کشور تامين شود. در واقع ايران در کمربند انرژي خورشيدي قرار دارد و به طور متوسط ۳۰۰روز آن آفتابي است و از اين پتانسيل انرژي مي توان استفاده مطلوب کرد به دليل همين ظرفيت در برنامه پنجم توسعه کشور پيش بيني شده است تا ۳ درصد از برق کشور از طريق توسعه و بهره برداري از انرژي هاي نو تامين شود.

 

منبع روزنامه خراسان

چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392 13:05

Wind turbines

نوشته شده توسط

Generate electricity at home with small-scale wind turbines

Wind turbines harness the power of the wind and use it to generate electricity. Forty percent of all the wind energy in Europe blows over the UK, making it an ideal country for domestic turbines (known as 'microwind' or 'small-wind' turbines). A typical system in an exposed site could easily generate more power than your lights and electrical appliances use.

The benefits of wind turbines

  • Cut your electricity bills: wind is free, so once you've paid for the initial installation your electricity costs will be reduced.
  • Get paid for what you generate: through Feed-in-Tariffs, you get paid for the electricity you generate even if you use it. What you don't use, you can export to the local grid - and get paid for that too.
  • Cut your carbon footprint: wind electricity is green, renewable energy and doesn't release any harmful carbon dioxide or other pollutants.
  • Store electricity for a calm day: if your home isn't connected to the national grid you can store excess electricity in batteries and use it when there is no wind
چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392 14:02

The Honeywell Wind Turbine

نوشته شده توسط

The Honeywell Wind Turbine - Model WT6500Wnd 01489 Turbine Animated 2e

The Honeywell Wind Turbine by WindTronics is distributed throughout the United States, Canada and Puerto Rico. WindTronics is an authorized licensee of Honeywell International. The Honeywell trademark is used under license from Honeywell International Inc. Honeywell International Inc. makes no representation or warranties with respect to this product.


   See us Live!

We’ve turned traditional wind turbines, inside out.

Gearless Blade Tip Power System ™ – the future of wind power

چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392 13:02

The Honeywell Wind Turbine

نوشته شده توسط

The Honeywell Wind Turbine - Model WT6500Wnd 01489 Turbine Animated 2e

 

The Honeywell Wind Turbine by WindTronics is distributed throughout the United States, Canada and Puerto Rico. WindTronics is an authorized licensee of Honeywell International. The Honeywell trademark is used under license from Honeywell International Inc. Honeywell International Inc. makes no representation or warranties with respect to this product.

  See us Live!

We’ve turned traditional wind turbines, inside out.

Gearless Blade Tip Power System ™ – the future of wind power

چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392 12:56

Wind Turbines Planning Permission

نوشته شده توسط

Wind Turbines

Planning Permission

Under permitted development rights in some cases it is possible to install domestic wind turbines without the need for an application for planning permission, so long as specified limits and conditions are met (see below).

 

In other cases you will need to apply for planning permission from your local authority to add a domestic wind turbine to your house, or grounds surrounding your home.

Always check with your local planning authority about planning issues before you have a system installed

Wind turbine: building mounted

The installation, alteration or replacement of a building mounted wind turbine can be considered to be permitted development, not needing an application for planning permission, provided ALL the limits and conditions listed below are met

چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392 12:55

Wind Turbine Energy

نوشته شده توسط

What are the benefits of of wind energy?

The production of wind energy creates no air pollution and, if the turbines are sited properly, has minimal environmental impact. By including wind generation in Green Power Switch, TVA and the distributors of TVA power are introducing this clean technology to the Tennessee Valley. This is the first commercial-scale use of wind power to generate electricity in the southeastern United States.

What is the role of wind energy in Green Power Switch?

With the inauguration of TVA’s expanded wind site in December 2004, wind energy became a major source of power supply for Green Power Switch. Fifteen new turbines were added to the TVA wind site on Buffalo Mountain near Oak Ridge, Tenn. They are located near the three smaller turbines originally built in 2000. The site is on a two-mile ridgeline facing southwest, the predominant wind direction at the location.

یکشنبه, 15 ارديبهشت 1392 16:12

كلياتي درباره انرژي باد

نوشته شده توسط

انرژي باد نظير ساير منابع انرژي تجدبدپذير از نظر جغرافيايي گسترده و در عين حال به صورت پراكنده و غير متمركز و تقريبا هميشه در دسترس مي باشد. انرژي باد طبيعتي نوساني و متناوب داشته و وزش دائمي ندارد. هزاران سال است كه انسان با استفاده از آسياب هاي بادي تنها جز بسيار كوچكي از آن را استفاده مي كند.

اين انرژي تا پيش از انقلاب صنعتي به عنوان يك منبع انرژي، به طور گستوره اي مورد بهره برداري قرار مي گرفت و لي در دوران انقلاب صنعتي، استفاده از سوخت هاي فسيلي به دليل ارزاني و قابليت اطمينان بالا جايگزين انرژي باد شد. در اين دوره توربين بادي قديمي ديگر از نظر اقتصادي قابل رقابت با بازار انرژي هاي نفت و گاز نبودند. تا اين كه در سال هاي 1973و 1978 دو شوك بزرگ نفتي ضربه بزرگي به اقتصاد انرژي هاي حاصل از نفت و گاز وارد آورد. به اين ترتيب هزيته انرژي توليد شده به وسيله توربين هاي بادي در مقايسه با نرخ جهاني قيمت انرژي بهبود يافت. پس از آن مراكز و موسسات تحقيقاتي و آزمايشگاهي متعددي در سراسر دنيا به بررسي تكنولوژي هاي مختلف جهت استفاده از انرژي باد به عنوان يك منبع بزرگ انرژي پرداختند. به علاوه اين بحران باعث ايجاد تمايلات جديدي در زمينه كاربرد تكنولوژي انرژي باد جهت توليد برق متصل به شبكه پمپاژ آب، و تامين انرژي الكتريكي نواحي دور افتاده شد. همچنين در سال هاي اخير، مشكلات زيست محيطي و مسائل مربوط به تغيير آب و هواي كره زمين به علت استفاده از منابع انرژي فسيلي بر شدت اين تمايلات افزوده است. از سال 1975 پيشرفت هاي شگرفي در زمينه توربين هاي بادي در جهت توليد برق به عمل آمده است. در سال 1980 اولين توربين برق بادي متصل به شبكه سراسري نصب گرديد. بعد از مدت كوتاهي اولين مزرعه برق بادي چند مگاواتي در امريكا نصب و به بهره برداري رسيد.

 

در پايان سال 1990 ظرفيت توربين هاي برق بادي متصل به شبكه در جهان به 200 MW رسيد كه توانايي توليد سالانه 3200 Gwh برق را داشته كه تقريبا تمام اين توليد مربوط به ايالت كاليفرنيا آمريكا و كشور دانمارك بود. امروزه كشورهاي ديگر نظير هلند، آلمان، بريتانيا، ايتاليا و هندوستان برنامه هاي ملي و ويژه اي را در جهت توسعه و عرضه تجاري باد آغاز كرده اند. در طي دهه گذشته، هزينه توليد انرژي به كمك توربين هاي بادي به طور قابل ملاحظه اي كاهش يافته است.

در حال حاضر توربين هاي بادي از كارآيي و قابليت اطمينان بيشتري در مقايسه با 15 سال پيش برخوردارند. با اين همه استفاده وسيع از سيستم هاي مبدل انرژي باد ( WECS ) هنوز آغاز نگرديده است. در مباحث مربوط به انرژي باد، بيشتر تاكيدات بر توربين هاي بادي مبدل برق جهت اتصال به شبكه است. زيرا اين نوع از كاربرد انرژي باد مي تواند سهم مهمي در تامين برق مصرفي جهان داشته باشد. بر اساس برنامه سياست هاي جاري ( CP ) تخمين زده مي شود كه سهم انرژي باد در تامين انرژي جهان در سال 2020 تقريبا برابر با 375Twh در سال خواهد بود. اين ميزان انرژي با استفاده از توربين هاي بادي به ظرفيت مجموع 180 GW توليد خواهد گرديد.

اما در قالب برنامه ضرورت هاي زيست محيطي ( ED) سهم اين انرژي در سال 2020 بالغ بر 970 Twh در سال خواهد بود. كه با استفاده از توربين هاي بادي به ظرفيت مجموع 470 GW توليد خواهد شد. به طور كلي با استفاده از انرژي باد، به عنوان يك منبع انرژي در دراز مدت مي توان دو برابر مصرف انرژي الكتريكي فعلي جهان را تامين كرد.

در بين انرژي هاي تجديدپذير، انرژي باد يكي از اقتصادي ترين روش هاي توليد برق است كه آلودگي محيط زيست را در پي نداشته و پايان پذير نيز نيست. طبق آمار موجود توليد هر كيلو وات ساعت انرژي الكتريكي از باد مي تواند از انتشار حدود يك كيلوگرم CO2 در مقايسه با نيروگاه هاي سوخت فسيلي جلوگيري نمايد. به طور كلي با جايگزيني انرژي برق بادي به جاي انرژي برق توليدي از نيروگاه سوخت فسيلي مي توان از انتشار گازهاي گلخانه اي كاست. به عنوان نمونه در منجيل هر توربين 500 كيلووات در سال حداقل 1500000 كيلووات ساعت انرژي برق توليد مي نمايد كه باعث كاهش آلاينده هاي محيط زيست به مقدار زير خواهد گرديد:

CO2 1275000 Kg

SO2 4350 Kg

NOx 3900 Kg

خاك 150 Kg

خاكستر 82500 Kg

در زماني كه برق مورد نياز شبكه توسط توربين هاي برق بادي تزريق مي شود برق توليدي ساير نيروگاه ها كاهش يافته از اين رو در مصرف سوخت فسيلي اين نيروگاه ها صرفه جويي مي گردد كه با توجه به ميزان تزريق برق بادي به شبكه، از انتشار آلاينده هاي محيط زيست كاسته خواهد شد.
از طرف ديگر مي توان به جاذبه هاي طبيعي و چشم انداز سيستم هاي انرژي بادي كه در معرض ديد افراد قرار مي گيرند اشاره كرد كه نمايي از انرژي پاك براي مردم تلقي مي شود. در ضمن از سطح زميني كه براي احداث مزرعه برق بادي اختصاص مي يابد 99% آن قابل استفاده مي باشد. گرچه پره هاي توربين هاي بادي نوعا بيشتر از 10 متر !! قطر دارند اما از آنجا كه در ارتفاع بالاتر از 20 متري قرار دارند، اجازه فعاليت هاي كشاورزي و دامپروري تا كنار برج توربين ها همچنان فراهم است و شواهد مويد اين است كه حيوانات اهلي و وحشي اطراف مزارع بادي نيز متحمل اثر سوئي نمي گردند. هم چنين مطالعات در كشورهاي پيشرو در اين تكنولوژي نشان مي دهد كه تنها 1% از كل سطح مزارع بادي توسط خود اين توربين ها اشغال مي شوند. در نتيجه با توجه به موارد فوق انرژي بادي در كاهش هزينه هاي اجتماعي در مقايسه با نيروگاه هاي سوخت فسيلي كه در برگيرنده اثرات برون زايي منفي مي باشند توجيه پذير مي باشد و برق حاصل از آن مي تواند به عنوان يك انرژي پايدار در توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور مورد استفاده قرار گيرد.

صفحه1 از2

با ما در تماس باشید