محدود بودن ذخایر انرژی فسیلی و آلودگی بالای آنها دانشمندان و کارشناسان را برآن داشته است تا همواره بر ضرورت توسعه انرژی های نو و تجدید ناپذیر مانند انرژی خورشیدی تاکید کنند.
در کشور ما منبع اصلی تامین انرژی استفاده از انرژی های فسیلی و تجدید ناپذیر مثل نفت، گاز و گازوئیل است اما استان هرمزگان به علت آب و هوای خاص و وسعت زیاد، یکی از استان های مستعد کشور برای استقرار سامانه های خورشیدی است.
به گفته کارشناسان، از انرژی خورشیدی در تامین روشنایی، انرژی الکتریسیته، تولید برق، سرمایش و گرمایش هوا، اجاق ها، آب شیرین کن و گرمایش آب استفاده می شود.
به گزارش BPN ، ایران کشوری است که با وجود 300 روز آفتابی در بیش از دو سوم آن و متوسط تابش 4 و نیم تا 5 و نیم کیلووات ساعت بر متر مربع در روز یکی از کشورهای با ظرفیت بالا در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی است.
آقای کهوری مدیرعامل شرکت برق منطقه ای هرمزگان می گوید: این استان یکی از بهترین مناطق کشور برای تولید انرژی با استفاده از تابش نور خورشید است.
رئیس مرکز تحقیقات سازمان هواشناسی هرمزگان هم می گوید: از 365 روز سال 362 روز در هرمزگان آفتاب وجود دارد که ظرفیت مناسبی برای بهره گیری از انرژی خورشیدی است.
آقای نکوآمار می افزاید: بطور متوسط روزانه هشت و نیم ساعت در هرمزگان آفتاب وجود دارد و شدت تابش نور خورشید هزار و 967 کالری بر سانتی مترمربع است که
این ظرفیت ها بکارگیری از این انرژی پاک را در هرمزگان مورد توجه قرار داده است.
مجری انرژی های تجدید پذیر در شرکت توزیع برق هرمزگان می گوید: از سال 92 تاکنون 150 کیلووات نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه در جزیره هرمز، قشم و بندرعباس نصب شده و امسال نیز 450 کیلووات نیروگاه خورشیدی برای استان هرمزگان اختصاص یافته است.
آقای رنجبر می افزاید: در حال حاضر 21 مدرسه و مسجد در استان از این نوع انرژی استفاده می کنند.
وی با اشاره به نام نویسی از واحدهای مسکونی و اداری دراین زمینه اضافه می کند: هزینه نصب هر نیروگاه یک کیلوواتی 9 میلیون تومان است که نصف آن را دولت به صورت یارانه پرداخت می کند.
مجری انرژی های تجدید پذیر در شرکت توزیع برق هرمزگان می گوید: با نصب کنترل های هوشمند و دوطرفه میزان انرژی مصرفی واحد مسکونی از میزان انرژی تولید شده نیروگاه خورشیدی کسر و هزینه مصرف در قبض برق محاسبه می شود.
آقای رنجبر می افزاید: هر نیروگاه یک کیلوواتی در سال 3 هزارکیلو وات ساعت برق تولید می کند و 35 تا 40 درصد از هزینه های مصرفی یک واحد مسکونی را کاهش می دهد.
وی با اشاره به وجود نیروگاه های یک، سه و پنج کیلو واتی می گوید: این نیروگاه ها دارای پنج سال ضمانت، 10 سال خدمات پس از فروش و 20 سال عملکرد مفید است.
آقای کهوری مدیرعامل برق منطقه ای هرمزگان هم می گوید: این نیروگاه های کوچک خورشیدی در شرایط ابری هم قادر به تولید برق به میزان ظرفیت اسمی خود خواهند بود.
سازمان نظام مهندسی هرمزگان نخستین واحد اداری است که از این سامانه استفاده کرده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی هرمزگان می گوید: باتوجه به مصرف بیرویه انرژی در دستگاههای دولتی به استفاده از انرژی خورشیدی نیاز است و استفاده دستگاه های دولتی از این انرژی موجب ایجاد انگیزه برای مردم می شود.
آقای مشیری می افزاید: استفاده از انرژی خورشیدی در هرمزگان که 9 ماه از سال هوا گرم است و وسایل سرمایشی برقی استفاده می شود، می تواند از مصرف زیاد و خاموشی برق جلوگیری کند.
توانمندی هرمزگان در استفاده از انرژی خورشیدی
چهارشنبه, 03 دی 1393 00:00
نوشته شده توسط
BPN
منتشرشده در
مقالات حوزه انرژی خورشیدی
